Hozzávalók (2 főre):
- 5 dkg étcsokoládé (Katica ét tortabevonó)
- 1 dl tejszín
- 4 narancs
- 20 nagy szőlőszem
- 1 kávéskanál kakaópor
- csipetnyi őrölt gyömbér
Csokoládégolyó elkészítése:
A csokoládét felolvasztjuk (vigyázva, hogy ne égjen az edény falához). Ha teljesen felolvadt, beleöntjük a tejszínt és 2 narancs levét. Az egészet jól összekeverjük, a kakaóporba hemperegetjük, és kifagyasztjuk (4 óra). Ezután forró vízbe mártott kávéskanállal kiszaggatjuk, golyókat formázunk belőle, és visszarakjuk a fagyasztóba.
Tálalás:
A megmaradt narancsok levét összekeverjük az őrölt gyömbérrel, és a tányérra öntjük. A félbevágott, kimagozott szőlőszemekre tesszük a csokigolyókat. Tálalás után 1-2 perccel már fogyaszthatók.
Tipp:
- Az egészet megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel.
- Ne hagyjuk sokáig szobahőmérsékleten a csokigolyókat, mert túl porhanyósak lesznek, és széteshetnek!
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |