Hozzávalók 4 személyre:
- fél dl száraz cherry,
- fél dl szójaszósz,
- 4 tengerisügér-filé (1 db kb. 16 dkg),
- 1 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 csilipaprika,
- 1 ek. vaj,
- 1 dl hal-alaplé,
- 1 doboz kókusztej (kb. 160 ml),
- 1 tk. kurkuma,
- só,
- őrölt bors,
- cukor,
- 1 cs. koriander,
- 2 ek. olívaolaj.
Elkészítés:
A cherryt a szójaszósszal összekeverjük, és a sügérfiléket ebben 20 percig marináljuk. A finomra vágott hagymát, a fokhagymát, a félbevágott, kimagozott, karikákra vágott csilipaprikát a felhevített vajban üvegesre pároljuk. Ekkor a hal-alaplével felöntjük, összeforraljuk, a kókusztejet hozzáöntjük, ismét felforraljuk, végül az egészet összemixeljük. Kurkumával, sóval, borssal fűszerezzük. A finomra vágott koriandert is hozzáadjuk. A halat a marinádból kivesszük, szárazra töröljük, és mindkét oldalát 3 percig sütjük az olívaolajban. Köretként ajánlhatunk rizst és tésztát egyaránt.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |