Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg tisztított zeller
- 1 kakukkfűág
- 2 borókabogyó
- 3 szem bors és őrölt bors
- 4 ek. olaj
- só
- 4 közepes újhagyma
- 4 szelet filézett busa vagy makréla (lehet fagyasztott is)
- 1 pritaminpaprika
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A zellert felkockázzuk, és fél liter vízben a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a borókával, a borsszemekkel és egy kis sóval fél óráig főzzük. Mikor a zeller megpuhult, kivesszük, majd összeturmixoljuk 2 ek olajjal, óvatosan sózzuk, borsozzuk, és a krémet melegen tartjuk. A hagymákat csíkokra vágjuk, és 4 csokorba szedjük, majd mindegyiket 1-1 szelet halba tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük. Borssal megszórjuk, és 10 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük a tekercseket.
A paprikát felkockázzuk, meglocsoljuk a maradék olajjal, borsozzuk. A haltekercseket a zellerkrémmel és a paprikával körítve tálaljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |