nlc.hu
Gasztro
Aszalt paradicsomos vagdalt

Aszalt paradicsomos vagdalt

Hozzávalók:


• 60 dkg darált marha- vagy sertéshús
• 200 g aszalt paradicsom
• 5-6 dl forró víz
• 1 fej vöröshagyma
• 2 kiskanál kapribogyó
• 2 evőkanál olaj
• 125 ml tej
• 1 tojás
• 1,5 deci zsemlemorzsa
• 1-1 kiskanál oregánó, só, őrölt bors, kakukkfű
• 4-5 levél babérlevél
• 3 evőkanál ketchup



Az aszalt paradicsomokat forrázd le vízzel, és hagyd benne állni addig, amíg jól megszívja magát. Ez idő alatt kevés olajon fonnyaszd meg a vöröshagymát, és add hozzá a kapribogyót.
Keverd el a tejben a tojást és a zsemlemorzsát.
Szűrd le az aszalt paradicsomokat, aprítsd fel, és tegyél félre belőle három evőkanálnyit a hús tetejére. A tejes-tojásos masszába szórd bele a fűszereket, add hozzá a paradicsomdarabkákat, a megfonnyasztott hagymát a kapribogyóval, és alaposan dolgozd össze a darált hússal.
Olajozz ki egy őzgerincformát, és szórd meg zsemlemorzsával, majd töltsd bele a darált húsos masszát.
Előmelegített sütőben süsd kb. egy órát. Félidő elteltével kend meg a hús tetejét ketchuppal és a félretett aszalt paradicsommal, majd fejezd be a sütést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top