Tamás kávéajánlatait érdemes kipróbálni, mert az általa használt fűszerek, illetve a méz nagyon is illenek a fekete italhoz.
De az élvezeten túl, gondoljunk az egészségünkre is! Először is: ne igyuk túl édesen, és ne igyuk túl forrón, ez utóbbi ugyanis sem a gyomrunknak, sem a fogainknak nem tesz jót! Azt is jó tudni, hogy bár a legtöbben étkezés után szeretnek kávézni, ez nem túl egészséges, akkor ugyanis emésztenie kell a szervezetünknek, tehát nem jön jól neki a stimuláló parancs. Azok is bánjanak vele óvatosan, akik csontritkulásban szenvednek, a koffein ugyanis gátolja a kalcium felszívódását.
De ennyi ellenjavallat után épp itt az ideje az egyik Tamás-féle kávécsoda elkészítésének.
Fehércsokoládés habos kávé Hozzávalók: 4 dl kávé, cukor, 10 dkg fehér csokoládé, 2 dl tejszín. |
További két kávés Tamás-receptet (Fahéjas-rumos kávé, Vaníliás tejeskávé)olvashattok a Nők Lapja január 9-én megjelenő, kettes számában.
Még több az e heti Nők Lapjából: Sohasem mertem megkérdezni » Én, egyedül! » Kávéötletek » Ha nem jön álom a baba szemére… » Szabó Eszter énekesnő arról, hol a színe és hol a fonákja » Kovács Katit Albert Györgyi hívta kávézni » Pánik után, szülés előtt Schell Judittal » |