A Bak szülöttek józanok, reálisak, kitartóak, céltudatosak, fegyelmezettek, önsanyargatóan spórolósak. Értékelik az összeszedettséget, a jólszervezettséget és a teljesítményt. Ki nem állhatják a lazaságot, a pazarlást, a kivagyiságot és a fecsegést. Számukra fontos, hogy hasznosnak érezzék magukat. Nem bánják, ha sokat kell dolgozniuk. Meggyőződésük, hogy eredményt csak nagy teljesítmény árán, kitartóan és nagy nehézségeket leküzdve lehet elérni. Viszont abban tévednek, hogy az egész élet egy monoton, örömtelen robot. Feladatuk, hogy megtalálják az élet „boldogságmorzsáit”, hogy rájöjjenek, mennyi öröm és szépség van a hétköznapokban is. Megszépíthetik az életüket, ha a kávé illatában, a csésze formájában vagy a mozdulatokban megtalálják a szépséget.

Akár férfi, akár nő a Bak szülött, szilárd normarendszer, szigorú hierarchia, a „jog és rend” elvei szerint él.

Kedvenc színeik: a fekete, a sötétszürke, a sötétzöld, az antracit, az ólomszín és általában a sötét színek.

Kedvenc virágaik: a havasi gyopár, az encián, a máriatövis, a dekoratív ágak.

Házuk, lakásuk: az áttekinthető, hűvös, tárgyilagos, szolid berendezés hívei, nem különösen otthonos, inkább iroda jellegű lakás a jellemző, vagy szegényes és takarékos, vagy visszafogottan reprezentatív, de számukra fontos, hogy csak a saját tulajdonukban levő lakásban szeretnek lakni, a csempét és kőlapot, a polgári, rendezett összhatást kedvelik.

Kedvenc férfiviselet: munkaruházat, tartós, jó minőségű, rendezett stílus, fekete, fűzős cipő.

Kedvenc női viselet: sötétkék, egyenes vonalú szoknya, kék-fehér csíkos blúz, fekete, zárt cipő, nővérmodell.

Kedvenc autómárkák: praktikus, kis fogyasztású, szolid, strapabíró járműveket vesz: Toyota, Ford, Honda stb.

2008 elején elemükben lesznek a Bakok. Természetesen visszafogottan, de jól fogják érezni magukat a bőrükben. Talán még egy kis kényeztetést is meg fognak engedni maguknak.

Tavasszal az otthonuk felújítása válik aktuálissá. Emiatt feszültek lesznek, mert nem akarnak annyit költeni, mint amennyit a szakember kér. Saját maguk is elvégezhetnek néhány apróbb, szaktudást nem igénylő munkát, de akkor szabadságot kell kivenniük. Gondolják át, hogy megéri-e!

Ősszel a munkahelyükön is vár rájuk egy kisebb átalakítás. Nem szeretik a változásokat, ezért ingerültek lehetnek.

Az év végén megint jó passzban lesznek. Így kellemes hangulatban telnek az ünnepek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top