Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb,
- 1, 5 dl húsleveslé,
- 1 diónyi friss gyömbér,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 fej piros chili,
- fél citrom leve és reszelt héja,
1 evőkanál halszósz,
2 kiskanál cukor,
egy mokkáskanál só,
2-3 szál újhagyma,
2 evőkanál kesudió,
1 kiskanál mentalevél
Körete: párolt rizs vagy rizstészta.
Előkészületek: szedd le a csirke bőrét, és a forgóknál vágd szét alsó és felső combra.
A feldarabolt fokhagymát és a chilipaprikát zúzd pépesre egy mozsárba.
Forrósíts fel egy evőkanál olajat egy wokban, vagy egy nagyobb serpenyőben és tedd bele a csirkedarabkákat és kezd el pirítani. Egy-két perc elteltével fordítsd meg, majd add hozzá a hámozott és finomra vágott gyömbért, és az összemorzsolt fokhagymás chilit. A fűszerekkel további 4-5 percig pirítsd. Reszeld rá a citrom héját, és add hozzá a kifacsart levét. A húsleveslében old fel a cukrot és a sót, keverd hozzá a halszószt és öntsd a mártást a csirkére. Párold össze legalább 30 percig.
Ez alatt a kesudiót pirítsd meg száraz, felmelegített serpenyőbe és tálaláskor szórd a húsra. Ugyancsak tálalás előtt keverd az ételbe a mentalevelet és az apróra vágott újhagymát is.
Köretnek párolt fehér rizs, vagy rizstészta ajánlott.