Hozzávalók 6 nagyobb és 12 kisebb tekercshez:
egy maroknyi rizstészta vagy üvegtészta,
4 szál újhagyma,
1 db sárgarépa,
15 dkg darált sertéshús,
1 evőkanál halszósz,
1 evőkanál kukoricaliszt,
rizspapír, só, bors, bazsalikom, olaj a sütéshez.
A vietnámi szószhoz („Nuoc Cham”): 2 gerezd felaprított fokhagyma, 2-4 (ízlés szerint) kicsi, csípős chilipaprika, 4 evőkanál halszósz, 1 evőkanál fehér borecet, 1-2 evőkanál meleg víz, 2 evőkanál cukor.
Előkészületek: az újhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát reszeld le. Egy lábosba forralj fel vizet, és az üvegtésztát dobd bele. Addig hagyd ázni benne, amíg a tészta megpuhul. Ekkor szűrd le a tésztát, és vágd fel kb. újnyi hosszú csíkokra.
A töltelékhez egy serpenyőbe forrósíts fel egy evőkanál olajat, dobd rá az apróra vágott újhagymát, a lereszelt sárgarépát és a sertéshúst. Pirítsd fehéredésig a húst. Ekkor zárd el a gázt és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal, keverd bele a halszószt és az üvegtésztát. A tölteléket szórd meg egy evőkanál kukoricaliszttel és keverd össze.
A rizslapokat, hogy megpuhuljanak, egyenként merítsd meg egy mély forró vízzel teli tálba, és terítsd ki az asztalon. Halmozd rá egy csíkban a tölteléket és a két szemközti oldalát behajtva szorosan csavard föl.
Forrósíts fel bő olajat és fektesd bele a tekercseket. Süsd kb. 8-10 percig.
Tálaláskor tehetsz mellé zöldsaláta levelet, felszeletelt uborkát és mártogasd meg a vietnámi szószban.
A vietnámi szószhoz („Nuoc Cham”): egy mozsárba törd össze a chilit és a fokhagymát, add hozzá a cukrot, a halszószt, a vizet, az ecetet és alaposan keverd össze. Ízlés szerint kerülhet még bele egy kevés friss, apróra vágott bazsalikom, vagy koriander levél is.