Hozzávalók:
• 200 g sima csokoládés keksz, finomra zúzva
• 185 g olvasztott vaj
• 2×400 g édes sûrített tej
• 50 g vaj
• 2 evőkanál aranyszirup
• 150 g makadámia dió (helyettesíthetjük dióval
vagy mogyoróval), megpirítva és durvára vágva
• 200 g olvasztott étcsokoládé a tetejére
• 50 g olvasztott vaj a tetejére
Vajazzunk ki egy 20×30 cm-es sütôőformát, majd az alját és a két hosszabb oldalát béleljük ki sütôpapírral úgy, hogy a széle 2 cm-rel túllógjon. A zúzott kekszet dolgozzuk össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk a masszát az elôkészített sütőforma aljába. Lefedve tegyük hûtôszekrénybe, míg megszilárdul. A sűrített tejet keverjük össze a vajjal és az aranysziruppal egy közepes méretű lábasban, és melegítsük, amíg a vaj elolvad. Folyamatosan kevergetve fôzzük további 8 percig,
amíg a massza besûrûsödik és sötét aranybarna színű lesz. Keverjük bele a diót is, és oszlassuk el a tésztaalapon. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe, amíg megszilárdul.
Az olvasztott vajjal elkevert csokoládét kenjük a karamellrétegre, és tegyük hűtőszekrénybe, amíg ez is megszilárdul.
Kb. 20 darab lesz belőle.
Tipp: ezt a süteményt lefedve, hűtőszekrényben egy hétig tárolhatjuk.