nlc.hu
Életmód
Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!

Női és férfiagyról, a nemek harcáról, a boldogság művészetéről is olvashatsz a legfrissebb Nők Lapja Pszichében. Olvass bele a lapba!
Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába! Akik a legfrissebb Nők Lapja Pszichében velünk lelkiztek…

Nő kontra férfi – Miért nem értjük egymást?
Lány és fiú nem lesz, hanem születik. Mióta a szakemberek segítségül hívhatják az agykutatás legmodernebb berendezéseit, bebizonyosodott, hogy nő és férfi agya között számtalan neurológiai eltérés létezik. Mindkettejüknek mások az erősségei és a gyengeségei.
Mörk Leonóra írása

Teszt Milyen nemű az agyad?

Teszteld, nőiesen vagy férfiasan gondolkodsz-e!
Kíváncsi vagy, miért éppen úgy viselkedsz,gondolkodsz és tanulsz, ahogyan? Könnyebben megértheted, ha tisztában vagy vele, milyen egyensúly jellemző az agyad felépítésére.

Nemek harca
Sajnos eljön az a pillanat, amikor már nem menthető egy kapcsolat. Vajon a gondolkodásbeli különbség a szakításnál is tetten érhető? Másképp vet véget a viszonynak a férfi és másképp a nő?
Hogyan szakít a nő? Sándor Erzsi írása
Hogyan szakít a férfi? Grecsó Krisztián írása

KÜLÖNBÖZÜNK, de miért?
Jobban kommunikálunk, mint a férfi ak, ők viszont ritkán tévednek el, ha oda kell találniuk
valahova. Másban vagyunk jók, másképp gondolkodunk, de mi ennek az oka?

Szendi Gábor írása

Neked mi segített? Lélekgyógyító módszerek
Ha elromlik a mosógépünk, tudjuk, hová forduljunk, de ez korántsem ilyen természetes, amikor  bennünk „romlik el” valami. Pedig a segítő terápiák tárháza végtelen, és aki keresi, az megtalálja a boldogabb élethez vezető utat.
Bakos Zsuzsi írása

Alkoholisták voltunk Hová fordulhatsz, ha nem tudod letenni a poharat?
Miért kezd el egy nő inni? Sokan csak úgy „belecsúsznak”, észre sem veszik, hogy már nem csak a társasági élet része egy-egy pohár. De a stressz, a munkahelyi szorongás (vagy épp az állás hiánya), a párkapcsolatok bizonytalansága mind-mind kiváltó ok lehet. Egyre többen és egyre fi atalabban lesznek alkoholbetegek. De van kiút.
Karafiáth Orsolya írása

A boldogság művészete – Beszélgetés Csíkszentmihályi Mihály pszichológussal  
Alapvetően Széchenyi-díja miatt érkezett, de több előadást is tartott, és kezébe vehette új könyvét, az Életre hangolva című kötetet is. Csíkszentmihályi Mihály, az Amerikában élő magyar pszichológus, a híres flowelmélet atyja Budapesten járva interjút adott nekünk.
Mörk Leonóra interjúja

Robot vagy hivatás? Csak rajtad múlik
Sokan gondolják, hogy a munkahely kizárólag a stressz és a konfl iktusok forrása lehet, pedig ez nem törvényszerű. Sikeresen megoldott feladatokat,önbecsülést és a személyiség kiteljesedését is jelentheti a munka.
Kocsis Kata írása

Ne hagyd magad félresöpörni! Technikák, melyekkel könnyebben érvényesülhetsz
Sokaknak gondot okoz, ha ellent kell mondaniuk a főnöküknek, ha fizetésemelést kell kérniük, vagy reagálniuk egy nagyhangú kolléga kritikájára. De jó hírünk van: az a kommunikációs technika, amellyel nyertesen kerülhetünk ki az ilyen helyzetekből, elsajátítható.

Kocsis Kata írása

Együtt könnyebb! Hogyan működnek a csoportterápiák?
Ha fáj a lelked, nehezen dolgozol fel egy traumát, vagy félsz, menekülsz, a csoport
védőburkot biztosíthat számodra, amíg megtanulod használni a szárnyaidat. A munka hosszú és néha fájdalmas, de biztosan segít a gyógyulásban.

Vásárolni mindhalálig – Mitől lesz valaki boltkóros?
Válság van. A mutatók csökkennek, a kiadások nőnek, mégis, a vásárlási láz mit sem változott. Sőt egyre több embert érint a boltkórosság. Miért válik valaki kényszeressé, és hogyan győzheti le ezt a függőségét?
Vályi-Nagy Erika írása

Magamra találtam az óceánon túl – Utazás egy gyógyító erejű női közösségbe
Utoljára akkor mentem egyes-egyedül világgá, amikor a férfi, akit szeretek, felvetette, hogy ideje lenne összeházasodnunk. Akkor viszont meg sem álltam az Óperencián is túlig, Amerikáig.
Rácz Zsuzsa írása

Nem bírom tovább ezt a zajt!  – A stressz is okozhat fülzúgást?
A zúgó hűtő, a ciripelő monitorok, az utcai zaj… fülünket naponta több száz információ
éri hang formájában. Létezik azonban egyfajta hang, amely csillapíthatatlan, és a környezeti
zajokat is túlharsogja. Ez a tinnitus, a tartós fülzúgás, amelynek egyik oka a stressz.
Tamássy Zsófi a írása

Külföldi a párom
Könnyű együtt élni egy bolgár, ciprusi vagy venezuelai társsal? Riportalanyaink nem is gondolkodtak ezen. Az idegen kultúra, egymás megismerése olyan izgalmat és tartalmat adott a kapcsolatuknak, amely régóta összetartja őket.
Sándor Heléna írása

Amikor a gyerek benyit…  – Hogyan kezeljük, ha rajtakap minket?
Számtalan vígjáték és otromba vicc tárgya a következő jelenet: hosszú várakozás és precíz szervezés után anyu és apu végre kettesben maradnak, és már hevesen ölelkeznek, amikor rájuk nyit a gyerek. Anyu sikít, apu káromkodik, a kicsi pedig nem érti, de érzi, hogy baj van. Na, ez az a pillanat, amit kezelni kell!
Kardos Ferenc írása

A rajongás pszichológiája
A hírnév vonzó, még akkor is, ha a tulajdonosa semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik. De vajon normális, ha a valóságshowhősöket tartjuk követendő példának?


„Nem tesz boldoggá az anyaság” Mélyrepülés szülés után

Elképzeljük az anyaságot. Kereknek és gömbölyűnek. Aztán megdöbbenünk,amikor valami mást kapunk: tehetetlenséget, csalódottságot, kimerültséget. Ez még akár természetes is lehet, de előfordulhat, hogy a rosszkedv nem múlik, hanem súlyosbodik. Mire taníthat minket a depressziónk, és hogyan lábalhatunk ki belőle?
Vályi-Nagy Erika írása

Segítség, itt a vakáció! – Hogyan készítsd fel a gyereket az első táborozásra?
Két és fél hónap vakáció csodálatos a gyerekeknek – óriási feladat a szülőknek. Ha már kimerítettük az összes rokoni szálat, nem marad más, mint a táborok. De kit hány éves korban és milyen táborba engedhetünk el? Kényszermegoldás ez, vagy jó móka?
Vidacs Éva írása

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top