Hozzávalók:
250g vaj, kis kockákra vágva
185 g átszitált liszt
45 g darált mogyoró
45 g rizsliszt
60 g porcukor
100 g olvasztott csokoládé
Elkészítése:
1. Robotgépben vagy mixerben forgasd meg a vajat, lisztet, mogyorót és rizslisztet addig, amíg a keverék durva zsemlemorzsára emlékeztet. Add hozzá a cukrot is.
2. Lisztezett felületen gyúrd át rugalmas tésztává. Két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát 5 mm vastagra. 5 cm átmérőjű recés szélű kekszszaggatóval szabj kekszformákat a tésztából, és sorakoztasd kivajazott sütőlapra egymástól 2 és fél cm távolságra. Süsd 20-25 perc alatt világosbarnára. 2-3 percig maradjanak a lapon, mielőtt rácsra kiemeled, hogy kihűljenek.
3. Az olvasztott csokoládét töltsd műanyag zacskóba, aminek egyik sarkából egy kicsit lecsípsz. Ebből a nyílásból vékony sugárban csíkozd be a kekszeket.
A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.