Genovai piskóta
• 11 dkg porcukor
• 4 tojás
• 5 dkg olvasztott vaj
• 8,5 dkg finomliszt
• 3 dkg jó minőségű kakaópor
Töltelék
• 50 dkg mascarpone sajt
• 7 dkg porcukor
• 2 tojássárgája
• 1 dl vin santo bor (tokaji száraz szamorodnival pótolható)
• 4-5 adag eszpresszókávé
• Tia Maria likőr
• 11 dkg jó minőségű olvasztott fehér csokoládé
• kakaópor a beszóráshoz
• 1 tábla jó minőségű fekete csokoládé forgácsnak
Először készítsük el a piskótát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőnél kettes fokozat).
A tojásokat keverjük simára a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd öntsük hozzá az átszitált lisztet és kakaóport, és keverjük ki. Az így nyert keveréket öntsük tepsibe, és az előmelegített sütőben süssük 10 percig. Amikor készen van, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A töltelék elkészítéséhez öntsük egy nagyobb edénybe a mascarponét, a cukrot, a tojássárgáját és a bort, majd keverjük simára.
A tiramisu összeállításához törjük össze a piskótát, és tegyük egy tál aljára. Csepegtessük rá a kávét, a Tia Maria likőrt és a fehér csokoládét úgy, hogy mindenhova jusson. Kanalazzuk rá a tölteléket, és alaposan hintsük meg kakaóporral. Reszeljük le a csokoládét, és szórjuk a tetejére.