Az ember legyen képes túllépni a saját árnyékán! Például, ha megrögzött húsevő, ne szégyellje bevallani, hogy bizony vannak olyan zöldséges ételek, amelyek előtt meg kell hajtani az elismerés zászlaját. Tamás ezekben – mármint a zöldséges ételek elkészítésében (is!) – verhetetlen. És rétesben is, amit szerkesztőségünk tagjainak van alkalma időnként tesztelni.
A sonkás, zöldspárgás réteshez darált sonkára kell szert tenni, ami az idény egyik kedvencével, a spárgával társul.
A rétesbatyuról is egy szempillantás alatt megállapítható, hogy egészséges, könnyű, nagyon finom, vendégeknek is elkészíthető. (De azért ebből is tartalékoljunk…)
A tanulság: ne ragadjunk le a századszori melegítésnél, ha megmarad valami az ünnepek vagy egy nagyobb ebéd, esetleg egy hétvége után. Mert ha nem is tölthető minden réteslapba, hasonlóan ötletes megoldásra lelhetünk, csak legyünk minél bátrabbak!
|
Sonkás-brokkolis rétesbatyu
Hozzávalók: 1 fej brokkoli, só, szódabikarbóna, 1 csomag réteslap, 5 dkg vaj, 8 szelet füstölt sonka, 5 dkg reszelt mozzarella sajt, 5 dkg tökmag. A brokkolit rózsáira szedjük és sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk. A réteslapokat enyhén vizes konyharuhán kiterítjük, megkenjük olvasztott vajjal, és kétszer félbehajtjuk, hogy egy kisebb négyszöget kapjunk. Ráterítünk 2 szelet sonkát és 1 vagy 2 brokkolirózsát. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd megfogjuk a négy sarkát, és egy csavarással összefogjuk. Tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk durvára vágott tökmaggal. Ezután elkészítjük a többit is, 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc alatt szép barnára sütjük. ![]()
|
További két ínycsiklandozó Tamás-receptet (Zöldspárgával és sonkakrémmel töltött rétes illetve Friss saláta főtt tojással és szardellával) találsz a Nők Lapja március 26-án megjelenő, 13. számában!
Még több az e heti Nők Lapjából:
• A klasszikus páros – Stahl Judit és Pálffy István » Ajánló: |

Még több az e heti Nők Lapjából: