Aktuális

Ezt várhatod az időjárástól hétvégén

Sok esővel indul a hétvége, reggelente fagyni is fog, de napközben sütni fog a nap néhány órát.

Pénteken még a borult idő lesz a jellemző, napközben országosan várható csapadék, a Dunától keletre a szél is felélénkül. Este a Dunántúlon eláll az eső, amiből nap közben 25-30 milliméter is hullhat, emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére elsőfokú riasztás lesz érvényben. A minimum hőmérsékletek 5-9 fok körül alakulnak, míg napközben maximum 12-17 fok várható.

Elsőfokú riasztás az ország több megyéjében a nagymennyiségű eső miatt pénteken - kiderul.hu
Elsőfokú riasztás az ország több megyéjében a nagy mennyiségű eső miatt pénteken – kiderul.hu

Szombaton az előző nap lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt ködfoltok képződnek majd, esőre már csak keleten lehet számítani, akkor is csak a reggeli órákban. Délutánra egyre több helyen várható napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de az enyhén felhős, szélvédett területeken akár 0, plusz 1 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 11-15 fok között alakul.

Vasárnap reggel ismét a ködképződésé lesz a főszerep, de csak délelőttig. Utána többórás napsütésre kell számítani, de egy-két futó zápor elvétve kialakulhat. Október 23-án reggel, a fagyzugos helyeken akár –3 fokig is hűlhet a levegő, de jellemzően –1 és +5 fok között várható az éjjeli minimum. Napközben várhatóan 13-17 fok közt alakul a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top