Hozzávalók
• 800 g nem túl érett körte
• 200 g zeller
• 200 g gépsonka
• 100 g zöldpaprika
• 50 g tisztított földimogyoró
• 100 g majonéz
• 0,5 dl tejszín
• 1 db citrom
• 5 g édes fűszerpaprika
• só, őrölt bors
Elkészítése
A körtét megmossuk, meghámozzuk, félbevágva magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, majd cukros vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Amíg a körte fő, a zellert meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk és a sonkával együtt gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A földimogyorót durvára törjük.
Az összevágott anyagokat keverőtálba tesszük. A majonézt ízesítjük a citrom levével, sóval, a tejszínt és a fűszerpaprikát hozzáadva elkeverjük, és az anyagokra öntve lazán összekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tetejét finomra vágott zellerzölddel megszórjuk.