Hozzávalók:
• 4 evőkanál zselatinpor
• 2 citrom
• 50-50 dkg sárgadinnye- és görögdinnyehús
• 18 dkg cukor
• 4 evőkanál narancsszörp
• 3-3 dl turmixolt görögdinnye- és sárgadinnyehús
Elkészítés:
A citromok levét kinyomjuk. A görögdinnye húsát felkockázzuk, a keletkezett levet kis tálkába gyűjtjük. 3 dkg cukorral megszórjuk, majd 1 citrom levével meglocsoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. 6 dkg cukrot keverünk hozzá. A narancsszörpöt meglangyosítjuk. 1 evőkanál sziruphoz adjuk a zselatin negyedét, hozzáadjuk a turmixolt görögdinnyehúst, majd téglalap alakú tortaforma aljára simítjuk, és 20 percre fagyasztóba tesszük. 1 evőkanál zselatint 1 evőkanál szirupba áztatunk, ehhez adjuk a görögdinnyekockákat és a -levet. Ezt is a formába simítjuk, és újra 20 percre fagyasztóba tesszük. 1 evőkanál zselatint 1 evőkanál szirupba áztatunk, ehhez adjuk a sárgadinnyekockákat és a -levet. A formába simítjuk, és 20 percre a fagyasztóba állítjuk. A maradék zselatint a maradék sziruphoz adjuk, ebbe keverjük a turmixolt sárgadinnyét. Ezt is a formába simítjuk, folpackkal lefedjük, és 4 órára hűtőbe állítjuk. Amikor kész, meleg vízzel teli edénybe mártjuk a formát, végül tálra borítjuk a kocsonyát.
További receptek a Fakanál augusztusi számában!