nlc.hu
Baba
A Kismama augusztusban

A Kismama augusztusban

Augusztusi számunk tartalmából

A hónap témája
Szoptató sztárok
Arcuk, hangjuk és mosolyuk ismerős, hiszen a képernyőn, magazinokban és újságokban naponta találkozunk velük. Az Anyatej Világhete alkalmából szoptatási élményeikről kérdeztük őket. Köszönjük, hogy megosztották velünk tapasztalataikat!

Várandósság





Babát várok!


Általában örömhírnek számít ez a mondat, még akkor is, ha váratlanul köszönt be a gyermekáldás. Már napokkal, esetleg hetekkel a biztos teszteredmény előtt számos testi változásból észrevehetjük a másállapotot.


 


Gömbölyű dolgok
Fejreállító trükkök
Dolgozó kismamák
Fontos építőkövek

Gyereket szeretnék
Hány gyereket tervezünk?
A válasz természetesen a pár, a család legszemélyesebb magánügye. Vagy mégsem?

Szülés után
Fontos a rendszeres szűrés
Nassolás
Kellemetlen szárazság

Szülőszoba
Szülés után hazamegyünk!
Magyarországon még ritkaságszámba megy, hogy a család a szülést követő néhány órás kórházi megfigyelés után hazatér otthonába. Miért nem terjedt el nálunk ez a külföldön jól bevált gyakorlat?

Látogatóban
Jövőre megszépülünk
Habár a váci Jávorszky Ödön Kórház szülészete felújítás előtt áll, már most is éjjel-nappal együtt lehetnek újszülöttjeikkel a kismamák az igény szerinti szoptatás érdekében. Jövőre vajúdókád és három egyágyas szülőszoba bővíti majd a kínálatot.

Anyamellen
Nem tud szopni?!
Nem minden édesanya képes arra, hogy édesanyja telt melléből jóllakjék. Végtelen türelemmel, elszántsággal és megfelelő módszerekkel a szopási nehézségekkel küzdő apróságoknak is segíthetünk.

Helyünk a sorban
Egykének lenni…
Egy gyereket nevelni, és egykének lenni nagyon különbözik attól az állapottól, amikor testvérek is alakítják az életet.

Családi praktikák







Így játszunk mi


A játszótéren
Levegőzni muszáj a legcudarabb hidegben is! Hát még nyáron, amikor hajnaltól a zöldbe csábít a madárdal. Apró bökkenő, hogy az ipari forradalom, a bérházak meg a lakótelepek feltalálása óta lépcsőházak, emeletek, forgalmas utcák sokasága ékelődött a család és a természet közé. Akkor hová menjünk nap mint nap? Játszótérre!


Lépésről-lépésre
Lili kétéves
Nagylány lett belőle!
2001. augusztusi számunk óta követhették nyomon sorozatunk segítségével egy igazi kisbaba fejlődését és mindennapjait. Mintha tegnap lett volna, olyan gyorsan elröppent ez a huszonnégy hónap!

Egészség
8 kérdés + 8 válasz
Nyári nátha és társai
A jó idő még nem biztosíték arra, hogy három egészséges hónap következik. A betegség sajnos akkor sem kerüli el a gyereket, amikor hétágra tűz a nap.

Tanácsadó
Csecsemők: Mérés, Bébinapló, Vizsgálatok születés után
Egyévesek: Játékok apával, Húgyúti fertőzések, Mezítláb a fűben
Kétévesek: Patakparti játékok, Bélférgek, Miért fél az állatoktól?
Három-négyévesek: Következetesség, Tapintós játék, Nagyszülőknél

Babakonyha







Gyümölcsparádé


Idén elkényeztet minket a természet: a fák, bokrok roskadoznak, piroslanak, sárgállanak a sok gyümölcstől. Jó lenne, ha nem csak néhány hétig élvezhetnénk ezt a bőséget!


 


A család asztalára
Paradicsomi Ízek
Húsos búzadara
Bundás paradicsom zöldszósszal
Kemencés burgonya pikáns szósszal
Piros saláta feta sajttal

Körkép
Babát várok?
Tesztek tesztje
Összeállításunk csupán néhányat mutat be a több mint százféle terhességi teszt közül. Bármelyiket is választjuk, néhány perc alatt biztos választ kapunk az izgalmas kérdésre, anyai örömöknek nézünk-e elébe.

Apaszemmel
Megérkezett jövendő gyermekeink nővére
Süveges Gergő, a Magyar Televízió műsorvezetője és felesége százhatvan üzenetet röpített szét az éterben, hogy a szűk baráti kört értesítsék Borka lányuk születéséről.

Szépség
Csíkok emlékbe
Vajon visszafordíthatatlan folyamat-e, hogy a várandósság csíkokat varázsoljon a bőrünkbe, vagy tehetünk ellene valamit? A nagy kozmetikai cégek tudományos kutatásainak jelentős része a terhességi csíkok elleni küzdelemmel foglalkozik.

Az Ajánlóban Kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.
Kismama Extra: A legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai
Továbbá: Horoszkóp, Gyerekszáj, Mese, Babafotó-pályázat, Klub hírek, A hónap kismamája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top