Hozzávalók
100 g sonka
100 g szeletelt ementáli sajt
300 g aszalt szilva
1 csomó petrezselyemzöld
70 g liszt
70 g zsemlyemorzsa
2 db tojás
só, őrölt bors, őrölt fahéj, ecet
olaj a sütéshez
Elkészítése
Az aszalt szilvát kimagozzuk, a mellfilét kiveregetjük, sózzuk és fél órán át pihentetjük. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A csirkemellekre sonkát, sajtot, majd vágott zöldpetrezselymet helyezünk, őrölt borssal megszórjuk és az egyik oldalára a kimagozott aszalt szilvát tesszük. Két végét felhajtjuk és rúd formájúra felgöngyöljük. Hústűvel, vagy fogvájóval megtűzzük, hogy sütés közben ki ne nyíljon. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk a tekercseket, bő, forró olajban, lassú tűzön készre sütjük, papírszalvétára kiszedjük. A megmaradt aszalt szilvát az őrölt fahéjjal megszórjuk, pár csepp ecettel ízesítjük, fedő alatt kevergetés nélkül átforrósítjuk. A tekercseket rézsutosan felszeleteljük, és előmelegített tálra rendezzük. Köretként mellérakjuk az aszalt szilvát.