nlc.hu
Gasztro

Gesztenyekrémleves





Hozzávalók

• 50 dkg héjas gesztenye
• 2 evőkanál liszt
• 1 tojássárgája
• 5 dkg vaj
• 2 dl tejszín
• 1 dl édes fehérbor (muskotályos)
• 4 dkg cukor
• só


Elkészítése

A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel, és puhára főzzük. Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük. Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá, és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük. Csészékben tálaljuk.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top