Szépüljünk

Tessék SZÉPEN sportolni!

Rendben, sportolni kell, de arról szó sem lehet, hogy tíz perc után ázott kutyához hasonlatosan nézzünk ki! Szerencsére néhány jól kigondolt szépségápolási termékkel az edzőterem vagy az uszoda királynői lehetünk!

Ne ijedj meg, nem szükséges külön táskákat cipelned magaddal az edzőfelszerelés mellé a speciális termékekhez, elég, ha a megszokott darabokat úgy válogatod össze, hogy sport közben és után extra ápolást biztosítsanak.

Frissen, mint egy rózsaszál

Természetes, hogy az erős fizikai terhelés hatására az egész testeden verítékezni fogsz, ez jelzi, hogy valóban dolgoznak az izmaid, hatásos a munkád. A fehérneműd mindenképpen 100% pamut legyen. Felsőruházatnak is ilyet viselj, bár sokan esküsznek a legújabb fejlesztésű, kifejezetten sportcélokra készült textilekre. Ezek az izzadságot beszívó pamutokkal szemben áteresztik a verítéket, és szellőzést biztosítanak a bőrödnek. A hónalj alatti túlzottan nagy izzadságfoltok nem zavarnak többé, ha egy igazán megbízható izzadásgátló terméket próbálsz ki. Olyan terméket válassz, amelynek hosszan tartó a hatása. Érdemes hipoallergén verziókat bevetni, mert így elkerülheted a bőrirritációt.

Soha többé fekete karikák!

A teljes smink nem szerencsés sport közben, alaposan tisztítsd meg az arcodat a festéktől, mielőtt a taposógépre pattansz. Ám a dús pillákról és az igéző tekintetről futás, sőt úszás közben sem kell lemondanod. Nem kell feltétlenül pandamaciszerű fekete foltokat viselned a szemeid alatt, pont erre találták ki a vízálló szempillaspirálokat.

Bourjois Mascara Waterproof Easy szempillaspirál kétféle szálhosszúságú kefével
Bourjois Mascara Waterproof Easy szempillaspirál kétféle szálhosszúságú kefével

Lancôme eau micellaire douceur expressz lemosó arcra, szemre és szájra is
Lancôme Eau Micellaire Douceur expressz lemosó arcra, szemre és szájra is

 

Illatfelhő

Edzés közben jólesik, ha a hajunk, a bőrünk kellemesen illatozik. Természetesen nem parfümökről van szó – gondold csak el, ha az edzésen mindenki magára fújná a kedvenc illatát… Az ilyen helyzetekre tökéletes választás a testpermet, amellyel tetőtől talpig friss, kellemes illatba burkolózhatsz, anélkül, hogy mások vagy saját magad számára ez kellemetlen lenne. Mi több, a testpermetet akár a hajadra is szórhatod, anélkül, hogy károsítanád. Vagy erre inkább beveted a speciális hajparfümöt? Igen, ilyen is létezik már!

AVON Naturals feketeszeder és vanília illatú testpermet
Avon Naturals feketeszeder- és vaníliaillatú testpermet


Chanel Chance hajparfüm
Chanel Chance hajparfüm

 

Ha határainkon túl jársz, ne hagyd ki a Body Shop jázminos-narancsvirágos testpermetét
Ha határainkon túl jársz, ne hagyd ki a Body Shop jázminos-narancsvirágos testpermetét!

El a kellemetlen szagokkal a cipőből is!

Nincs mit szépíteni, ha izzadunk, izzad a lábunk is. A sportcipők pedig kifejezetten gyakran szolgálnak otthonul az erős szagokat okozó baktériumoknak. Ha hajlamos vagy a lábizzadásra, a legegyszerűbb már az edzés előtt megtenni az óvintézkedéseket.

Adidas Shoe Refresh cipőspray és Foot Protect izzadásgátló, gombaölő és hűsítő lábspray
Adidas Shoe Refresh cipőspray és Foot Protect izzadásgátló, gombaölő és hűsítő lábspray

 


Regenerálódás a zuhany alatt

  • A sport jótékony hatását fokozhatod az azt követő zuhanyzás után, ha feszesítő hatású tusfürdőt használsz.
  • Ha rendszeresen jársz uszodába, biztosan tapasztalod, hogy a vegyszeres víz mennyire szárítja a hajadat, és milyen rossz hatással van a színére. Ezt megelőzheted, ha a hajadat úszás előtt kevés olajjal permetezed be. Erre tökéletesen megfelel a mandulaolaj vagy az olívaolaj is. Ám úszás után mindenképpen hajat kell mosni. A gyorsaság és egyszerűség miatt a legjobb egy hatóanyagokban gazdag terméket választani. Ha szükségét érzed, akkor a szárítás előtt még szérummal is kényeztetheted a tincseidet.

    Elsève tükörfény szérum a hajszálak kényeztetésére
    Elsève tükörfény szérum a hajszálak kényeztetésére

    Dove Bőrfeszesítő tusfürdő, a benne található algakivonatnak köszönhetően segíti a bőrszövetek természetes víztelenítését
    Dove bőrfeszesítő tusfürdő, a benne található algakivonatnak köszönhetően segíti a bőrszövetek természetes víztelenítését

Szépség.lap.hu »
Smink.lap.hu »
Sport.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top