nlc.hu
Álláskereső
Megállapodás munkajogviszony közös megegyezéssel történõ megszüntetésérõl

Megállapodás munkajogviszony közös megegyezéssel történõ megszüntetésérõl

amely létrejött egyrészről ………………………………………… (………………….. ), mint munkáltató, másrészről …………………………………….. (………………….. ), mint munkavállaló között az alábbi feltételek szerint:

1. A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a közöttük fennálló határozatlan időtartamú munkajogviszonyt a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. tv. 87. § (1) bekezdés a) pontja alapján ……. év …………… hónap ………. napjával közös megegyezéssel megszüntetik.    

(Közös megegyezéssel a határozott és a határozatlan időtartamú munkaviszony is megszüntethető. Ezzel a munkaviszony azonnali hatállyal vagy egy későbbi időpontra is megszüntethető.)

2. A munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a munkavállaló munkabérét, a 20… évi szabadság időarányos, igénybe nem vett részét, illetve a munkaviszony megszűnésére tekintettel fizetett összeget, összesen …………….………… Ft-ot, azaz ………………… forintot az utolsó munkában töltött napon fizeti meg a munkavállaló számára.
A munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a fenti időpontban kiadja a munkavállaló számára a munkaviszony megszüntetése kapcsán kiállítandó iratokat.

3. A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a munkavállaló a munkakörét, valamint a birtokában lévő a munkáltató által számára munkavégzés céljából átadott eszközöket, iratokat a munkaviszony megszűnésének napjáig a munkáltató által kijelölt személynek átadási jegyzőkönyvvel, a folyamatban lévő ügyek állásáról szóló tájékoztatással együtt átadja.

4. Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Munka Törvénykönyve rendelkezései az irányadóak.



Kelt, …………………….., …. év ………………….. hónap …… napján.

……………………………………                        ………………………………………..
            munkáltató                                                     munkavállaló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top