Hozzávalók
– 4 db tojás
– 200 g szárnyas máj (csirke, pulyka, liba)
– 20 g vöröshagyma
– 50 g vaj vagy margarin
– fűszerek (só, őrölt bors)
Elkészítés
A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és 10 percnyi főzés után kivesszük, majd hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk, félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük és félretesszük. Miközben a tojás fő, a vöröshagymát finomra vágjuk, a felolvasztott vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a szárnyas májat, és a hagymával együtt puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannát szórunk rá. Ezután átkeverjük, és finom lyukú húsdarálón a tojássárgákkal együtt ledaráljuk, habverővel kikeverjük, és habzsákba tesszük, majd a félbe vágott tojásokba töltjük. Tálalhatjuk franciasaláta alapra, vagy éppen zöld salátalevélre is.
Adjunk mellé valamilyen mártást (készen kapható majonézmártást kevés citromlével, száraz fehérborral elkeverve külön edényben tálalhatunk hozzá.)