Hozzávalók 4 személyre:
- 2 dl campari,
- 4 dl friss narancslé,
- 1-2 ek. méz,
- só,
- 2 ek. keményítő,
- 2 kacsamell,
- 1 dl tejszín,
- őrölt bors.
Elkészítés:
A camparit, a narancslevet, a mézet és 1 csipet sót lábasban összeforralunk. 5-6 percig lassan főzzük, kevés hideg vízben elkevert keményítővel besűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd 1-2 percig forraljuk. Ezután a kacsamellek bőrös felét keresztirányban bevagdossuk, besózzuk, a húsos felét pedig kevés borssal megszórjuk. Majd bőrös felükkel lefelé egy serpenyőben elősütjük. 160 ˚C-ra előmelegített sütőben, most már a bőrös oldalával felfelé, kb. 12-14 percig sütjük. (A kacsamellet soha nem szabad sütés előtt felszeletelni, mert akkor kiszárad. Mindig egészben süssük, így marad omlós és szaftos a húsa!) Tálalásnál a megsült kacsamelleket még forrón vékonyan felszeleteljük, és a mártásból gazdagon aláöntve burgonyafánkkal vagy burgonyakrokettel kínáljuk.
Idő: 1 óra 40 perc
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |