Hozzávalók:
- 15 dkg vaj,
- 40 dkg jófajta fekete csokoládé,
- 3 tojás,
- 15 dkg barna cukor,
- 10 dkg liszt,
- 1 zacskó sütőpor,
- 2 maroknyi durvára vágott dió, mogyoró és mandula (vegyesen, vagy egyik-másik);
- a tetejére: 20 dkg tejcsokoládé;
- a felirat-díszhez: 10 dkg fehér csokoládé.
Elkészítés:
Kb. 30×23 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat és a fekete csokit tűzálló edényben gőz fölött összeolvasztjuk. Egy másik edényben a cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a két edény tartalmát összeöntjük, fokozatosan beleszórva a lisztet, a sütőport, végül hozzáadjuk a magvakat. Meleg sütőbe tesszük, 190 fokon (5. fokozat) 10 percig kell sütni, és a tepsiben hűlni hagyni. A megolvasztott tejcsokit szépen elsimítjuk a tetején, és a szintén olvadt fehér csokiból az alkalomhoz illő felirattal díszítjük.
Kávézáshoz kitűnő, de nem tartós süti, mert sajnos, hamar elfogy.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |