nlc.hu
Ezo
Hetes archetípus

Hetes archetípus

A tizenkét arkangyali rendbõl te a hetes rendbe tartozol Daskalos tanítása szerint. Megismerheted a rendedhez tartozó szám archetipikus minõségeit, és áttekintést adunk a számarchetípushoz társított erényekrõl és negatív egoreakciókról is.





• Arkangyali rend: Fejedelmek

• Jelkép: hétágú csillag (a misztikus csillag) 

• Szín: ibolyaszínnel szegélyezett türkiz

• Erények: bölcsesség, intuíció, inspiráció, hitből fakadó bátorság, remény, rálátás, logika, szemlélődés, miszticizmus, meditáció, önelemzés

• Egoreakciók: félelem, távolságtartás, fanatizmus, előítélet, végletesség, szőrszálhasogatás, tompaság, közömbösség, felszínesség, pontatlanság, szűklátókörűség, ostobaság, tudatlanság, irracionalizmus

A Fejedelmek az arkangyalok azon rendje, amely a szellemi átalakulásban érdekelt, éppen ezért ez a rend most rendkívül aktív bolygónkon. A Fejedelmeket olyan világ készteti megjelenésre, mint a miénk – kimerült, elhasznált és reménytelen. Azzal csökkentik a sötétséget, hogy belső csendre, hitre, reményre és bátorságra ösztönöznek. Míg – Daskalos szerint – a régebbi korokban főként a fejlettebb szellemiségű emberre hatottak, ma az egész emberiségen keresztül nyilvánulnak meg. Azokat, akik nincsenek tudatában jelenlétüknek, érthetően szorongás fogja el, mert életüknek azon területei, amelyeket nem hatja át spirituális érték, most összeomlóban vannak. A vallási tradíciókban mostanában megjelenő spirituális újjászületés a Fejedelmek tevékenységét jelzi; ez azonban még csak előjele isteni küldetésüknek, mert ennél sokkal nagyobb dolgok várnak ránk az Új Ég és Föld közeledtével.

A Fejedelmek a hetes archetipikus ideáljainak rezgéséhez állnak a legközelebb. A hetes ősidők óta a legszentebb szám. Magába foglalja a hármat és a négyet, a tökéletes rendet jelképezi. Ez a tökéletes rend mutatkozik meg olyan rendszerekben, mint a hét zenei alaphang, a hét csakra, az elemek rendszerének hét periódusa.

Pszichológiai értelemben a hetest olyan szellemi alapú fejlődési folyamatnak tekinthetjük, amely a belső ént Isten felismeréséhez vezeti. A hetes archetípusa ezért pszichológiai szempontból tekintve az Apokalipszis archetípusának megfelelője. Sehol sem olyan nyilvánvaló ez a megfelelés, mint a Jelenések könyvében, ahol a hetes képe állandóan jelen van: hét pecsét a tekercseken, hét lámpás a trón előtt, hét csillag, hét angyal, hét templom, hét harsona, hét szem a bárányon…

A heteshez társított erények a logikus elemzés és a filozofikus rálátás, de a bölcsességet, bátorságot, hitet, reményt és a belső csendet is magába foglalja misztikus minősége. A belső csend egyfajta nyugodt, meditatív, intuitív belső központot jelent, amely jelen van még a tevékenységeinkben is. A hetes maga a visszatérés ahhoz a csendhez, amelyből az élet kipattant, illetve a csend visszatérése hozzánk.

A pöffeszkedő ego félelemmel reagál a Lélek közeledtére. Nagyravágyásában megalkotja saját verzióját a „bölcsességre”, ítélkező, szőrszálhasogató és fanatikus lesz. Félelmet kelt, hogy elűzze a belső csendet és nyugalmat. Elzárkózik elefántcsonttornyába, onnan tekint tartózkodó fensőbbséggel a világra. De elszigetelheti magát az isteni bölcsességtől felszínességgel, szűklátókörűséggel, zavaros és irracionális viselkedéssel is. A Fejedelmekre való tudatos ráhangolódás biztos módja annak, hogy semlegesítsük a hetes félelmen alapuló egoreakcióit, és beengedjük életünkbe a bölcsességet, a békét, a nyugalmat és a bátorságot.
A Fejedelmek rezgésfrekvenciáját a türkiz szín vizualizálásával érhetjük el, amelyet ibolyaszín szegélyez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top