Keverés
Receptek: |
• Csokoládés medálok » • Aranyszínű fahéjas tallérok » • Fűszeres omlós teasütemény » |
A legjobb eredményt akkor érjük el, ha minden alapanyag szoba-hőmérsékletű. Minden más esetben a recept jelzi ezt. Ne keverjük túl a vajat és a cukrot, mert ha a keverék nagyon lágy lesz, akkor a sütemény túlzottan szétterül sütés közben.
A sütőlap elhelyezése
Kettő vagy több sütőlapnyi aprósüteményt is készíthetünk egyszerre a sütőben, de figyeljünk arra, hogy a sütőlap ne érintkezzen a sütő oldalával vagy ajtajával. Hagyjunk legalább körben 2 cm távolságot a sütő falától, hogy a forró levegő áramolni tudjon. A sütési idő alatt a sütőlapokat az egyes szinteken váltogassuk – ez biztosítja, hogy minden lap egyenletesen süljön át. Légkeveréses sütőnél nem szükséges a sütőlapok cseréje.
Sütőlapok
Használjunk alumínium sütőlapot, amelynek egyáltalán nincs széle, vagy csak nagyon alacsony széle van – így a forró levegő az aprósütemények oldalát is éri.
Elkészült-e már az aprósütemény?
A megadott sütési idő egy viszonylagos értékre utal, amely nagyban függ
a sütő fajtájától, életkorától és minőségétől is.
Az aprósütemény a sütőlapon még puha, és akkor szilárdul csak meg, amikor teljesen kihűlt. A teszteléshez egy ujjal próbáljuk meg odébb tolni a sütőlapon, és ha törés, repedés nélkül odébb mozdul, akkor az aprósüteményünk kész van, megsült.
Az aprósütemény tárolása és mélyhűtése
Tipp: |
• Adventi finomságok » • Advent.lap.hu» • Karácsonyi sütemények.lap.hu» • Karácsony.lap.hu» |
Az aprósüteményt teljesen hűtsük ki, mielőtt tárolásra kerülne sor. Az édes finomságokat egy nagyobb, légmentesen záródó dobozban tárolhatjuk. A krémmel vagy dzsemmel készült aprósüteményt a legjobb, ha csak a tálalás előtt töltjük meg, ragasztjuk össze.
A nyers, még sületlen tésztát úgy fagyaszthatjuk le, hogy egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra halmokat adagolunk, majd betesszük a hűtőbe, amíg megszilárdul. Ezután helyezzük egy légmentesen záródó dobozba úgy, hogy minden sort sütőpapírral választunk el. A már kész aprósüteményt is lefagyaszthatjuk, krém és töltelék nélkül.
Fontos, hogy mindig hagyjuk kihűlni a lefagyasztás előtt, és minden sort válasszunk el sütőpapírral.
Hasznos információk: Csészében, kanálban megadott mértékegységek pontosítása: • negyed teáskanál: 1,25 ml 1 csészényi:
Egy csapott evőkanál:
1 púpozott evőkanál:
1 kiskanálnyi:
Továbbá:
A sütő fokozatainak beállítása:
|
Ízvarázs füzetek: Aprósütemények
Kényeztessük magunkat egy kis édes finomsággal! Ebben a receptgyűjteményben sokféle ízletes vendégváró aprósüteményt találhatunk a ropogós pisztáciás teasüteménytől a csábító csokoládés brownie-ig. Ezeknek a süteményeknek külön előnyük, hogy sokáig elállnak, így már jó előre felkészülhetünk a vendégek fogadására. Ezek a válogatott receptek csak szűk keresztmetszetét adják a lehetőségeknek, bemutatva a hagyományos, egyszerűbb süteményektől egészen az egzotikusig, ám mindegyikben van valami közös: hihetetlenül finomak! |