Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 0,5 liter víz
- 25 dkg rizs
- 15 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg kandírozott gyümölcskeverék
- 3 tojás
- 5 dkg durvára darabolt dióbél
- 3-3 dkg szeletelt mandula és fenyőmag (elhagyható)
- porcukor
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A rizst tedd fel főni 4 deci vízzel. A tejet forrald fel 3 evőkanál cukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával, majd add a rizshez. Kis lángon főzd kb. 35 percig, hogy megduzzadjon, és magába igya a tejet.
Egy 24-26 centis kapcsos tortaformát vajazz ki, és szórd be zsemlemorzsával.
A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd fel kemény habbá. A tojássárgáját keverd krémessé a maradék cukorral, add hozzá a tejberizst, az apróra vágott kandírozott gyümölcsöket, a durvára darabolt diót, a mandulát és a fenyőmagot.
Forgasd bele a tojások keményre vert habját, és öntsd az előkészített tortaformába. Alacsony hőfokon (kb. 160 fok) süsd egy órán át. Végezz tűpróbát, ha nem ragad a tészta, akkor elkészült. A formában hagyd kihűlni. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
Bevásárlólista (élelmiszerüzletekben):
|