Hozzávalók:
• 1 formás kis süllő
• 2 kk. szárított kakukkfű
• 2 kk. Maldon só
• 5 dkg füstölt zsírszalonna
• 5 dkg vaj
• 1 kg krumpli
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, hosszában négybe vágom, a tepsi aljába fektetem, a vajat egyenletesen rákockázom, majd a krumplit Maldon sóval megszórom. A süllőt alaposan megmosom kívül-belül, majd egy éles, rövid pengéjű késsel a bedugaszolt mosogatóban megszabadítom a pikkelyeitől.
A halat belülről sóval és kakukkfűvel bedörzsölöm, majd beirdalom az oldalát, jó mélyen. A vágások helyét szalonnával kitöltöm. A halat ráfektetem a krumplira, kicsi vizet töltök alá óvatosan (mindig a tepsi szélénél), és alufóliával letakarom. 190 fokra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a krumpli meg nem puhul. Mikor már puha, a fóliát lekapom, és egy kicsit lepirítom a hallal egyetemben.