Nem könnyű feladat egy szülő számára sem, ha gyermeke ebben szenved, hiszen a táplálékallergia leggyakrabban a bőrön jelentkező viszketést, duzzanatot és kiütést okoz, de gyakoriak a légúti irritációk is, ami igen kellemetlen.
A leggyakrabban táplálékallergiát okozó ételek nagyrészt minden konyhában megtalálhatók, így nekünk szülőknek kell ügyelni arra, hogy mit teszünk az asztalra, ezért a következő alapanyagokra vagy összetevőkre feltétlen figyeljünk.
- Glutént tartalmazó gabona
- Tej és abból készült termékek
- Tojás és abból készült termékek
- Szójabab és abból készült termékek
- Szezámmag és abból készült termékek
- Halak és azokból készült termékek
- Zeller és abból készült termékek
- Mustár és abból készült termékek
- Földimogyoró és abból készült termékek
- Diófélék és abból készült termékek
- Rákfélék és azokból készült termékek
- Puhatestűek és abból készült termékek
- Csillagfürt és abból készült termékek
- Kén-dioxid
Nehéz megállni, hogy az ember ne egyen mondjuk párizsit, ha imádja , vagy megmagyarázni gyermekének, hogy legközelebb ne cseréljen a padtársával uzsonnát, mert azonnal kiütéses lesz, hiszen szervezetünk gyorsan reagálja le az allergén ételeket, így a tünetek azonnal is jelentkezhetnek.
De hogyan kerülhet allergén a párizsiba?
A legtöbb gyártó a szója, a tej, a zeller, vagy azok származékait gyakran használják fel a felvágottak gyártása során, ami túlérzékenységet okozhat. A HUNGERIT Zrt. új terméke az Allergénmentes baromfipárizsi garantálja, hogy a leggyakoribb tüneteket okozó allergének nem találhatók meg a felvágottban, így nem okoz kellemetlen tüneteket.
Az 500 gr-os rúdban kapható párizsit a család összes tagja fogyaszthatja, így nemcsak a túlérzékenységben szenvedőknek nyújt változatosságot. Szeletelve nem kapható, mivel az allergiásoknak elég csupán annyi, hogy ételük más allergén ételekkel érintkezzen például a vágódeszkán. A zárt csomagolás megvédi Allergénmentes párizsinkat, ezzel óvva minket is a kellemetlen tünetektől.