Diós-parmezános csirkenyárs, grillezett paradicsommal
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 tojás
- 15 dkg darált dió
- 8 dkg parmezán sajt, reszelve
- só
- olaj a sütéshez
A körethez:
- 4 darab paradicsom
- 2 dl joghurt
- néhány szál kapor, finomra vágva
- só
- hegyes hurkapálca vagy kis méretű nyárs
Elkészítése:
A csirkemellet 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Sózzuk, és egyenlően elosztva nyársra húzzuk. A tojásokat felverjük, a diót pedig összekeverjük a reszelt parmezánnal. A nyársat először a tojásba, majd a diós parmezánba forgatjuk. Serpenyőben kevés olajon megsütjük.
A körethez a paradicsomokat félbevágjuk, és egy másik serpenyőben meggrillezzük őket. A joghurtot a finomra vágott kaporral és pici sóval összekeverjük, és a grillezett paradicsomhoz adjuk. A hús mellé tálaljuk.