Sztárok

James McAvoy hobbit lesz

A Vágy és vezeklés című filmből is ismert James McAvoy-nak minden oka megvan a büszkeségre és az örömre. A producerek ugyanis őt szemelték ki "A hobbit" című film címszerepére.

Arról, hogy mennyire szőrös James McAvoys lábfeje, nincs tudomásunk, az viszont biztos, hogy a színész nem ódzkodik a testszőrzettől, hiszen sokszor látni borostával. Testalkata (170 centiméter magas) pedig szintén jó pont a hobbit-kritériumok sorában. Azért gyanítjuk, nem ezek miatt figyeltek fel rá a készülő film producerei.

James McAvoy Zsákos Bilbó szerepét játszaná a produkcióban, amelynek forgatókönyve J. R. R. Tolkien A hobbit című regénye alapján készül. Ez volt az író első kiadott műve, amely egyben a Gyűrűk Ura előzménykötete. A történet a hobbitok nemzetségébe tartozó Zsákos Bilbó kalandját meséli el, aki részt vesz a gonosz Szmóg sárkány elleni küzdelemben.

A rendező, Guillermo del Toro választásában nincs semmi mellébeszélés. Egyszerűen James McAvoy az a színész, akit ebben a szerepben látni szeretne. Bennfentes információk szerint eddig nem is kerestek meg mást az ajánlattal. A készítők azt remélik, hogy a főszereplő kilétét hamarosan hivatalosan is közzé tehetik. Akkor viszont McAvoy szépen összecsomagolhat, és utazhat Új-Zélandra. A forgatás a tervek szerint jövő év elején kezdődik, a filmet az imbd.com moziportál szerint 2011-ben mutatják majd be.

A fiatal színészről a kritikusok is jó véleménnyel vannak, szerintük jól döntött, amikor ezt a mesterséget választotta, jóllehet eredetileg lelkésznek készült. Most már bizonyára McAvoy is elégedett, hiszen az utóbbi időben ő lett Skócia egyik legkeresettebb hollywoodi exportcikke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top