Hozzávalók:
• 60 dkg marhahús,
• 2 fej vöröshagyma,
• 3 gerezd fokhagyma,
• 2 db szárított, kimagozott csilipaprika,
• 1 kiskanálnyi rómaikömény,
• só,
• fél kiskanál szemes bors,
• fél kiskanál mustármag,
• 2-3 darab babérlevél,
• 2 centis gyömbérgyökér,
• ½ kiskanál őrölt szegfűszeg,
• ½ kiskanál őrölt fahéj,
• 2 evőkanál paradicsomsűrítmény,
• 1,5 dl joghurt.
Elkészítés:
A marhahúst vágd fel 2-3 centis kockákra, és tedd félre.
Száraz serpenyőben vagy wokban pirítsd sötétbarnára a csilit, a rómaiköményt, a szemes borsot és a mustármagot. Amikor a fűszerek erős illatát érezni lehet, akkor add hozzá az egyik fej apróra vágott vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, a fahéjat és a szegfűszeget, majd a paradicsomsűrítményt is.
Keverd össze, és hempergesd meg benne a húst. Fóliával letakarva hűvös helyen hagyd érlelődni egy éjszakán át.
Másnap 2-3 evőkanál olajon pirítsd meg a másik, apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a babérleveleket, reszeld bele a héjától megtisztított gyömbért. Pirítsd át, és tedd bele a húst.
Amikor a hús félig megpirult, keverd bele a joghurtot, és öntsd fel annyi vízzel, hogy teljesen elfedje.
Letakarva, kis láng alatt főzd benne puhára a húst.
Fogyaszd főtt rizs vagy tészta kíséretében.