Hozzávalók (4 főre):
- 60 dkg bélszín
A páchoz:
- 1 evők. Univer mustár
- fél kisk. őrölt fekete bors
olaj az ételhez:
- 1 kisk. só
- 1 mk. őrölt fekete bors
- 1 kis vöröshagyma
- 3 evők. olaj
- 1 mk. pirospaprika
- 20 dkg sertéscsont
- 1-1 paradicsom és zöldpaprika
- 15 dkg csirkemáj
- 10 dkg csiperkegomba
- 8 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg zöldborsó (konzerv)
Elkészítés:
A bélszín vékony, fehér hártyáját lefejtjük, a húst a bors és a mustár keverékével bedörzsöljük. Tálba tesszük, annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, letakarjuk, hű-tőszekrényben érleljük 4-5 napig.
A főzéskor lecsöpögtetjük, 4 szeletre vágjuk, és kiverjük aszerint, hogy mennyire sütjük majd át. 1-1 vékony szelet húsos szalonnával is körbetekerhetjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
A hagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, 5 deci vízzel felengedjük. A csontot belerakjuk, 30 percig főzzük. A paradicsomot, a paprikát, a májat, a gombát meg a szalonnát egycentis kockákra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát, a paprikát, 3-4 percig pirítjuk. Ezután a paradicsomot és a lecsöpögtetett zöldborsót belekeverjük és 2 deci pörköltlevet szűrünk rá. A húst megsütjük, tálaláskor a raguval leöntjük.
Elkészítési idő: 45 perc + érlelés
Egy adag: 672 kcal