nlc.hu
Öltözködjünk
Légy te is vérpezsdítő vadmacska! – Állati divat

Légy te is vérpezsdítő vadmacska! – Állati divat

Az állatminta a divat egyik legnagyobb klasszikusaként újra és újra feltűnik a trendpalettán. Idén ősszel te se hanyagold! Tippjeinkkel igazi vérpezsdítő vadmacska lehetsz!

Az állatminta nagymestere Roberto Cavalli olasz dizájner, akinek saját állítása szerint a természet adja a legtöbb ihletet. „Mindig meríteni fogok a legnagyobb művész ötleteiből” – mondta egyszer, és így is tesz. Őszi kollekciójában merészen kombinálta az oroszos virágmintát Afrika muszterjával. Ki mondta, hogy a jéghideg tajga messze van a perzselő szavannától? A világhír kapujában álló magyar modell, Mihalik Enikő is rajong a mester munkáiért. Szerinte Cavalli idényről idényre elképesztően szexi ruhákat álmodik a nőkre.

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli

 

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli

A 2008–2009-es őszi–téli szezonban Cavalli mellett többek között Badgley Mischka és Ralph Lauren is kapva kapott az állatminta után. A szédítően szexi anyagok miatt a minta nem teszi viselőjét közönségessé. Az anyagválasztásra ügyelj te is, ha cserkészni indulsz. Jobb ha kerülöd az olcsóbb anyagokból, például a pamutból készült darabokat.

Badgley Mischka
Badgley Mischka
Badgley Mischka
Badgley Mischka

 

Ralph Lauren
Ralph Lauren

Az állatminta szinte minden színnel kombinálható, de minél nagyobb felületen van jelen a viseletedben, annál kevesebb más szín vagy minta legyen mellette. Ralph Lauren lila és zöld párosítását dobta fel párducmintás fejfedővel és övvel. Charlotte Olympia cipőjén is jól megfér a pinkkel és a pirossal.

Ralph Lauren
Ralph Lauren
Charlotte Olympia
Charlotte Olympia

A virágmintánához hasonlóan itt is igaz, hogy a parányi leopárd- vagy gepárdpettyek kiscicává finomítják a nagyobb darab macskanőket, a keresztirányú tigriscsíkok szélesítenek, a zsiráfmintát pedig jobb, ha csak a karcsú gazellatermetűek öltik magukra.

Divat ide vagy oda, számíts arra, hogy a minta nagyobb feltűnést kelt, akármilyen egyszerű is az adott ruhadarab szabása. Az elegáns, visszafogott szabású állatmintás darabok valamennyi nőnek jól állnak, elvégre egy klasszikusról van szó. A munkahelyen azonban jobb, ha nem ereszted ki a vadmacskakarmaidat.

Mango
Mango
Rachel Roy
Rachel Roy

Hétköznapokra, belvárosi csatangolásra viseld rövid kabátka formájában, amilyen ez a Chloé-darab is, farmerral! Elegánsabb megjelenéshez hosszabb változatú kabátot válassz, amelyet finom fekete kesztyűvel és magas sarkú csizmával vagy cipővel kombinálj.

Chloé
Chloé

Hordhatod szexi ruhaként, mint amilyen ez a magasan záródó, de arcpirítóan rövid Cavalli-féle sifonmini. Vagy viseld felsőként mindenféle ékszer nélkül! Csak a magabiztos stílusismerők próbálkozzanak a barokkos extravaganciával!

Cavalli
Cavalli

Ha beleszerettél a szavannák mintáiba, de nem érzel kellő bátorságot a viselésükre, akkor válaszd őket kiegészítőként. Egy táska, kendő, cipő vagy öv esetében sokkal kevesebb az esélyed, hogy mellényúlj. Így lehetsz egyszerre trendi és divattudatos macskanő.

Divat.lap.hu »
Divattervező.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top