Hozzávalók:
• 1 kisebb franciakenyér (szendvicskenyér vagy bagett)
• 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
• 60 ml olívaolaj
• 6 szelet bacon (420 g), a héja eltávolítva, vékonyra szeletelve
• 150 g salátakeverék
• 6 közepes tojásparadicsom (450 g), vékonyra szeletelve
• 4 kemény tojás, hosszában megfelezve
Vinaigrette:
60 ml vörösborecet
3 teáskanál dijoni mustár
80 ml extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Vágjuk fel a kenyeret 1 cm-es szeletekre. Kenjük meg mindkét oldalán a fokhagymával összekevert olajjal, és pirítsuk meg a grillsütőben.
Süssük a bacont ropogósra egy nagyobb serpenyőben. Itassuk fel a felesleges zsiradékot itatóspapírral.
Időközben tegyük a vinaigrette hozzávalóit egy zárható tetejű befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze.
Keverjük össze a kenyérszeleteket és a bacont egy nagyobb tálban a salátával és a paradicsommal. Helyezzük a tetejére a tojásokat, és locsoljuk meg a vinaigrette-szósszal.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként: 4,4 g zsír (8,3 g telített zsír), 19,5 g szénhidrát, 23,4 g fehérje, 3,5 g rost, 2370 kJ (567 kcal).
Elkészítési idő: 35 perc.