nlc.hu
Trend
Álmatlan esti sportolók

Álmatlan esti sportolók

Aki rendszeresen mozog, az jobban is alszik éjszaka. Azonban hallani arról is, hogy a késõ esti sportolás álmatlan éjszakát okozhat. Vajon mi az igazság? Milyen szabályok vonatkoznak az "esti tornára"?

A mozgás ártalmatlan

A mozgás valóban elősegíti a jobb alvást, függetlenül attól, mikor végzik. Sokan vannak, akiknek csak este jut idejük sportolásra, és aggódnak, hogy ez ártalmas lehet. Azonban a kutatások azt igazolják, hogy a késő esti mozgástól senki sem forgolódik egész éjjel álmatlanul. (Ha mégis gondjaid vannak, keress fel egy szakorvost, mert lehet, hogy a háttérben más lappang.)

Dupla kávé

Meg kell azonban jegyeznünk, hogy egy éjszakai kocogás lehet rád olyan hatással, mintha lehörpintettél volna egy dupla eszpresszót. Az a mozgásnak köszönhető energiamennyiség, amely napközben annyira felpezsdít, este, amikor pihenni próbálsz, lehet, hogy túlságosan felélénkíti a testedet. Ha nem tudsz máskor sportolni, csak naplemente után, akkor a mozgás végeztével feltétlenül le kell vezetned a felszabadult energiát valamilyen módon. Legjobb, ha jó alaposan kinyújtóztatod és kirázod az izmaidat.

Lazító trükkök

– Ülj le, és legalább 5 percig lazítsd el azokat az izomcsoportokat, melyeket leginkább megdolgoztattál.

– Ezután kényelmesen feküdj hanyatt, és 10-15 percig lélegezz mélyeket, vagy meditálj.

Ezek az egyszerű kis gyakorlatok megnyugtatják a testet és a lelket, lelassítják a gondolataidat, és nem kell attól tartanod, hogy nem jön álom a szemedre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top