Hozzávalók:
- 450 g liszt
- 1,5 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál só
- 3 evőkanál jó minőségű keserű kakaópor
- 250 g puha vaj vagy margarin
- 1,5 dl rum
- 2,5 dl főzött kávé
- 350 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 nagy tojás
Rumos cukormáz:
- 25 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál rum
Melegítsd elő a sütőt, és vajjal kenj ki egy kuglófformát, liszt helyett szórd meg egy evőkanál kakaóporral.
Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Olvaszd fel a vajat, és elektromos habverő segítségével keverd krémes állagúra a cukorral. Add hozzá a kakaóport, a kávét és a rumot is. Tedd bele a villával összekevert tojásokat, majd ezt a masszát öntsd a liszthez, és forgasd össze.
Öntsd a tésztát a formába, és előmelegített sütőben, alacsony fokozaton süsd kb. 70 percig. Végezz tűpróbát.
Amikor kihűlt, szórd meg a tetejét porcukorral, vagy kend meg rumos cukormázzal. Ehhez 25 dkg porcukrot keverj össze 3-4 evőkanál rummal.