Hozzávalók:
- 2 kg-os bontott bébipulyka,
- 1 fej fokhagyma,
- 2 kiskanál tárkony,
- 2 kiskanál zsálya,
- 2 citrom,
- só, bors,
- 15 dkg puha margarin,
- olaj,
- 15 dkg kukoricadara,
- 10 dkg félkemény sajt,
- salátamix,
- málnaecet.
Elkészítés:
A puha margarint dolgozd össze a tárkonnyal, a zsályával, 3-4 gerezd összepréselt fokhagymával, kevés sóval, borssal, és dörzsöld be vele a pulyka belsejét. Az egyik citromot vágd félbe, majd cikkekbe, és ezt is tedd a pulyka belsejébe. A maradék fokhagymagerezdeket dugdosd a szárnyas bőre alá, kívülről dörzsöld be sóval, borssal, és locsold rá a másik citrom levét.
Kend ki egy kevés olajjal a tepsi alját, és fektesd rá a pulykát. Előmelegített sütőbe téve süsd másfél órán át, amíg megpuhul.
Készítsd el hozzá a köretet, a sajtos polentát.
Tegyél fel főzni kb. 8 deciliter vizet, amikor forr, szórd bele a kukoricadarát, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Reszelj rá sajtot, és tedd félre. Még melegen öntheted őzgerincformába, ha kihűlt, szeletelve tálalhatod.
A salátamixet szórd egy tányérba, locsolj rá egy evőkanál olívaolajat, spriccelj rá málnaecetet, és forgasd jól meg benne.