Hozzávalók:
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 20 deka vörös lencse
- 1 sárgarépa
- 1 zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika
- 1 liter alaplé (leszűrt húsleves)
- 1 kiskanál garam masala (indiai fűszerkeverék, mely helyett használhatjuk currypor, fahéj, rómaikömény, koriander, kardamom, bors, szegfűszeg keverékét is)
- só
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk a fűszerkeverékkel együtt, amelynek illata hamarosan betölti a konyhát. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert, illetve az apróra darabolt fokhagymát és csilit. Együtt kavargatva átpirítjuk, beletesszük a leöblített vörös lencsét, felöntjük az alaplével. Nagyjából 15-20 perc alatt minden hozzávaló megpuhul. Ízlés szerint sóval, illetve citromlével is ízesíthetjük tálalás előtt.