Hozzávalók (4 főre):
1 konyhakész fácán
40 dkg sovány marhafartő
só vagy 1 húsleveskocka
fél kisk. Univer csípős Piros Arany
1 kisk. Univer csemege Piros Arany
kis darab gyömbér
30 dkg sárgarépa és petrezselyem gyökér vegyesen
1 közep. zellergumó
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg csiperkegomba
10 dkg zöldborsó
6 dkg finommetélt
1 csok. petrezselyem
Elkészítés:
A fácánt és a marhahúst nagy fazékba rakjuk. Annyi – kb. 2,5 liter – hideg vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. Nagy lángon felforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük. A főzővizet kb. 1 evőkanál sóval, a kétféle paprikakrémmel és a meghámozott gyömbérrel ízesítve addig főzzük, amíg a fácán félig meg nem puhul – ez kb. 45 perc.
A kétféle megtisztított répa, a zellergumó, az egészben hagyott hagyma meg a fokhagyma is a fazékba kerül, és a levest így, kb. 1 óra alatt megfőzzük. A megtisz-tított gombát fölszeleteljük, egy kevés levesben megpároljuk, a leszűrt borsót hozzáadjuk, megforrósítjuk.
A levest leszűrjük. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedjük, húsát csíkokra vágva tányérokba rakjuk. A főtt sárgarépát is vékony csíkokra metéljük, és a külön sós vízben megfőzött, leszűrt finommetélttel, a puha gombával meg zöldborsóval együtt a hús köré halmozzuk. A levest megforrósítjuk, és csak a tálalás pillanatában szedjük a tányérokba. Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.
Elkészítési idő: 2 óra 20 perc
Egy adag: 395 kcal
Látogass el honlapunkra!