Bár a klasszikus forró csokit sem nehéz elkészíteni – igazi csokoládéból a legmennyeibb téli ital –, ezúttal a gyors változatú, poralapú forró csokik kínálatát térképeztük fel. Megkóstoltuk, és az igazán boldog pillanatok után elmondjuk a véleményünket.
| Dr. Oetker Choco-Choco – banános |
A pudingkirály forró csokoládéja hasonlóan egyszerű elven működik, mint a kikeverős krémek. Csak forró tejet kell hozzá adagolni, máris kész. A bögréből nagyon sűrű, már-már pudingszerű krémes italt kortyolhatunk. Ha több tejjel készítjük, akkor kicsit kakaóra emlékeztető, lágyabb italt kapunk. Kellemes ízhatás, gyors eredmény. Telente az íróasztal fiókjában érdemes tartani egyet belőle.
![]() |
| Dr. Oetker Choco-Choco – Fellelt ár: 75 Ft |
| Ovaltine |
Az adagolt italporhoz nem tejet, hanem forró vizet kell csak hozzáadni. Körülbelül ennyivel rosszabb is az íze. A sima kakaó nem adja a csokoládé telt ízét. Csomagolásán a gabonamotívum pedig egész egyszerűen felfoghatatlan. A gyermekkorunk kedvenc kakaómárkájára hajazó márkanév nem igazán nyújtja a csokizás élményét, egy hétköznapi gyors kakaónak jó csak.
![]() |
| Ovaltine – Fellelt ár: 200 Ft |
| La Festa Chocolatta hot classico |
A kávéporokról ismert márka csokija biztató csokiszínű csomagolása inkább csokis kávét vagy kávés csokit rejt. Sűrűsége inkább a kávé sűrűségére emlékeztet, ízében keveredik a kávé- és a csokiíz. Elkészítéséhez tejet vagy vizet ajánl a gyártó, de meggyőződésünk, hogy tejjel sokkal finomabb.
![]() |
| La Festa Chocolatta hot classico – Fellelt ár: 450/doboz, egy adag: 45 Ft |
| Parisien Cioccolata Crema |
Igazi olasz forró csoki sokféle ízben. Kóstoltuk a fehér csokisat, a csiliset, az étcsokoládésat és a narancsos-fahéjast. A kis zacsikba adagolt csokipor kellemes ízével hódít, állaga nem kifejezetten a telt forrócsoki-krém, de az íz kárpótol. A fehér csokis fajta különlegességével kiemelkedik a sorból.
![]() |
| Parisien Cioccolata Crema – Fellelt ár: 280 Ft |
| Monbana Chocolat – fűszeres |
A dizájnos fémdoboz finom fűszeres port rejt, amelyet mindenkire kedvéhez és hangulatához mérten adagolhat a forró tejbe. A lágyabb hatás kedvéért kevesebbet, a dús krémes csokiért többet. A fűszerezés lágy, mégis karakteres, bors, gyömbér, fahéj íze keveredik a csokoládééval. Télen fűszeresen a legjobb.
![]() |
| Monbana Chocolat – fűszeres Fellelt ár: 1060 Ft/doboz |
| Extra tipp:
Forró csoki nem porból Végy 100 g étcsokoládét, minimum 70%-os kakaótartalommal. 500 ml tejet (zsíros) lassú tűzön kezdj forralni, majd add hozzá a darabokra tört csokoládét. Forrald egyenletesre. Adhatsz hozzá egy kevés fűszert (fahéjat, csilit, aprított gyömbért), a forró italt habosítsd, és úgy tálald. Adhatsz hozzá tejszínhabot is, akkor még lágyabb állagú italt kapsz. Tálaláskor felvert cukrozott tejszínnnel díszítsd! • Csokoládéboltokban kaphatók forró csokihoz csokipasztillák. |




