Hozzávalók:
- 1 kg friss spenót (vagy mirelitből úgy 60 dkg)
- 4 dl 3,7%-os, zsíros tej
- 2 szárazabb kifli
- 1 fakanálnyi vaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A spenótot leszárazom, majd három vízben alaposan átmosom (valamiért nem szeretem, ha ropog a föld a fogam alatt). Vízzel felöntöm. Megfőzöm, majd leszűröm. Egy lábosban megolvasztom a vajat, ebbe teszem a leszűrt spenótot. Felöntöm tejjel, belenyomom a fokhagymát, majd botmixert ragadok, és egybesimítom az egészet.
A kifliket felkarikázom, és a spenóthoz adom, várok egy keveset, amíg összeesik, majd a botmixerrel újra összesimítom a főzeléket. Sózom. Extraként egy kis tejszínnel lágyítom (opcionális). Hagyom, hogy egy kicsit még pufogjon, aztán tükörtojással tálalom.