… És akkor arról még szó sem esett, hogy a gyerekek által nem szeretett zöldségeket kiválóan el lehet rejteni bennük. A gyerek gyanakodva vizsgálgatja a tányérját, de a sok finomság közt észrevétlen marad az, amit éppen nem szeret. És a végén az ember diadalittasan mondhatja neki: „Na, ugye!„ A rakottasok készülhetnek hússal vagy hús nélkül, tehát a húsevők és a vegetáriánusok számára is jelenthetnek megoldást, sőt annál többet: élményt. A brokkoli és a sonka alá ezúttal Tamás karajt tett, azt mondja, azért, mert biztosra akart menni. Emellé az étel mellé kínálhatunk rizst, de krumplipürét is, mindkettő illik hozzá. Ugyanez mondható el az almás-camembert-es csirkéről, ami olyan finom kis világos étel, nagyon jól harmonizáló ízekkel. Tamás ezt vadrizzsel kínálta, azzal is kitűnő. A kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell igazi különlegesség, valószínűleg sokak fantáziáját elindítja majd. A felkockázott szikkadt kenyérből és a szintén kockákra vágott paradicsomból és sajtból kevert massza, amit persze meg is fűszerezünk, teljesen megbolondítja a csirkét. Süssük ropogósra, épp csak annyira, hogy azért ne legyen kemény, de közben a sajt finoman elolvad benne, a paradicsom pedig szinte újjászületik. Ez az étel annyira finom, hogy köret nem is szükséges hozzá, de ha mégis, akkor adhatunk mellé, mondjuk, salátát.
Jó étvágyat!
|
Mangalica sertéskaraj brokkolival és sonkával Hozzávalók: 4 nagy vagy 8 kisebb szelet sertéskaraj, 4 szelet sonka, 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 1 ek. liszt, 3 dl tej, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt, tengeri só, feketebors A brokkolit sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízbe szedve, hirtelen lehűtjük. Leszűrjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt szerecsendióval és hozzáadjuk a sajt felét. A karajszeleteket besózzuk, borsot őrlünk rá és serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát két-két perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük a húsokat, és mindegyik tetejére teszünk a brokkoliból. Beborítjuk a mártással és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró, kb. 190 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük. ![]() |
További két ínycsiklandozó bioreceptet (Kapirgáló csirke melle almával és camembert-rel, Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell) találhatsz a Nők Lapja április 22-én megjelenő, 17. számában!

Még több az e heti Nők Lapjából: