nlc.hu
Mézeskalács

Tengeri hal tojásos burgonyával





Hozzávalók

• 500 g burgonya
• 4 db tojás
• 500 g tengeri halfilé
• 60 g zsemlemorzsa
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 10 g vaj
• só, őrölt bors, reszelt szerecsendió


Elkészítése

A mélyhűtött tengeri halfilét felengedjük. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és hideg sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és melegen áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, jól kikeverjük, és nyomózsákba tesszük. Amíg a burgonya fő, a tojásokat szétválasztjuk, a tengeri halfilét apró kockára, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük a halfilét, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásfehérjét, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, és az egészet összekeverjük. Hagyjuk állni, hogy a morzsa megduzzadjon, és formázható masszát kapjunk. Ha lágy, tegyünk hozzá még zsemlemorzsát. Egy lapos tűzálló tálat kivajazunk. A masszából apró golyókat formázunk, és a tálba rakjuk. A burgonyapürét a habzsákból a gombócok tetejére, hálószerűen formázzuk. Ha nincs habzsákunk, habkártyával kenjük rá, és díszítsük meg. Előmelegített sütőben készre sütjük. Adhatunk mellé valamilyen mártást.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top