Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 20 dkg érett kéksajt
- 1 szál póréhagyma
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
Készítsünk besamelmártást: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és 2 percig folyamatosan keverve főzzük. Öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a felkockázott sajtot. Főzzük a mártást, míg besűrűsödik, és elolvad a sajt.
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel. A kihűlt mártáshoz keverjük a tojássárgákat, a fehérjét verjük fel habnak, majd óvatosan keverjük hozzá a krémhez, az egészet pedig keverjük el a tésztával és a póréhagymával.
Kivajazott tűzálló tálban, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük.
Előkészítés: 40 perc
Sütés: 25 perc
571 kcal/adag