Bodzaital |
(2 liter frissítő készítéséhez – azoknak, akik nem érzékenyek a virágporra)
- 8-10 fej bodzavirág
- kristálycukor ízlés szerint, mi 3-5 evőkanállal ajánljuk
- 2 citrom
- 2 liter víz
Oldjuk fel a cukrot a vízben, majd tegyük bele az egész virágfejeket, óvatosan, hogy minden szirom és a virágpor is rajtuk maradjon. Alaposan mossuk meg és vékonyan karikázzuk fel a citromokat. Miután a citromkarikák is az üdítőbe kerültek, 2-3 órára – de akár egész éjszakára is – állítsuk az üveget vagy kancsót a hűtőbe. Szűrjük le az italt, mielőtt megkínálnánk vele a vendégeket.
Pikáns szendvics |
(körülbelül 10 szendvicshez)
A finom magos kiflikre Vámosi Viki különleges krémet kevert, csupa friss hozzávalóból:
- 25 deka túró
- 1 doboz tejföl
- negyed citrom leve
- 1 kávéskanál mustár
- 7 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 csokor snidling
- friss, őrölt színes bors
- só
Amikor mindent alaposan összekevertünk, tegyük a krémet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.
Dús kerti saláta |
(4-6 személyre)
- 2 fürt koktélparadicsom
- 1 szál kígyóuborka
- 1 szál póréhagyma
- 1 csomag madársaláta
- néhány levél jégsaláta
- 1 csomag ruccola
- 1 csokor metélőhagyma
- néhány friss bazsalikomlevél
- 1 csomag hónapos retek
- néhány evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- só
Viki hagyományos kerti zöldsalátát készített, amelyet kevés olajból, ecetből és sóból kevert öntettel kínált. A keverék különlegessége, hogy a piacon kapható friss saláták, zöld fűszerek és zöldségek komoly tárházát csempészte bele. A vitamindús saláta akár önálló fogás is lehet.
Taboulé |
(4 személyre)
- 50 deka kuszkusz
- 6 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál citromlé
- fél kígyóuborka
- 2 szem paradicsom
- 12 darab ecetes gyöngyhagyma
- 6 darab csemegeuborka
- 1 csokor menta
- 1 szem gránátalma
A kuszkuszt locsoljuk le az olajjal és a citromlével (az olaj és a citrom aránya ízlés szerint változtatható). Kockázzuk-karikázzuk fel az uborkát, a paradicsomot, a gyöngyhagymát és a csemegeuborkát, majd ezeket is keverjük a kuszkuszhoz. Ízlés szerint ízesíthetjük apróra vágott mentalevéllel. A tálat kínálás előtt néhány órára állítsuk hűtőszekrénybe. A kuszkusz még finomabb és gyönyörű lesz, ha friss gránátalmamagokkal szórjuk meg.
Világhírű topmodell a kertben. Ragyogó vasárnapot töltöttünk el Vámosi Vikivel, akit a Marie Claire olvasói már jól ismerhetnek: szerepelt divatfotóinkon és divatbemutatóinkon, régóta ad táplálkozási tanácsokat is nálunk. Viki két éve dietetikusnak tanul egy londoni egyetemen, a vidám piknikre a nyári vakációja alatt hívott meg bennünket. Könnyű, finom és egészséges falatok, a szezon legújabb dekorkiegészítői a hazai és a külföldi divatbemutatók egyik legcsillogóbb modelljének ajánlásával.
A Marie Claire júliusi száma mellé megveheted ezt a tengerészstílusú táskát piros vagy tengerészkék színben. Siess, mert csak limitált példányszámban kapható! Kihagyhatatlan alapdarab a nyárhoz!
Vagy nyerj kétszemélyes földközi-tengeri hajóutat Velencétől Rodoszig a Marie Claire minivel! További részletek a www.marieclaire.hu oldalon és a magazin júliusi számában. |