Hozzávalók 4 személyre:
- 8 dkg kukoricapehely
- 3 dl görög joghurt (sűrű legyen)
- 2 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 2 narancs
- 10 dkg narancslekvár (ha nincs, baracklekvár is jó)
Elkészítés:
Egy narancs héját lereszelve a joghurthoz keverjük, 4 dkg cukorral. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a joghurthoz. A hűtőben 1 órát pihenni hagyjuk.
A narancsokat megpucoljuk, a gyümölcshúst az összetartó hártya közül késsel kivágjuk, majd kockákra daraboljuk. A narancslekvárt felforrósítjuk, és átforgatjuk rajta a narancshúst, de nem főzzük sokáig. Hagyjuk kihűlni, ez kerül majd a kehely tetejére. A rétegeket kehelyben vagy pohárban egymásra halmozzuk, alulra kukoricapehely kerül, arra joghurt, majd a narancsos lekvár.
Tipp: Ha baracklekvárt használunk, egy fél narancs reszelt héját is adjunk hozzá. Fogyókúrázók készíthetik édesítőszerrel és sovány joghurttal is. |
Elkészítési idő: kb.20 perc + 1óra pihenési idő
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |