Hozzávalók 4 személyre:
- 4 darab kacsamellfilé
- Só, bors
- 1 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- 20 dkg kockatészta
Elkészítés:
A kacsamellfilék bőrét óvatosan beirdaljuk, vigyázzunk, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben forró zsiradékon elkezdjük pirítani minden oldalát.
Ezután serpenyőstől 200 C fokos sütőbe tesszük kb. 2-3 percre.
Ha kész, tálalás előtt langyos helyen pihentetjük. Nem szeleteljük fel rögtön, hogy a húsnedvek benne maradjanak. A megszokott módon krumplis tésztát készítünk hozzá, amit serpenyőben alaposan megpirítunk.
Tipp: Ne rázogassuk a tésztát, csak hagyjuk pirulni, úgy hamarabb kész lesz. |
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |