Tamásék kertje tökéletesen alkalmas a grillezésre, egyedül a kis Tamara képez olyan veszélyforrást, amely miatt a stáb egyetlen tagja sem lazulhat el.
Pedig minden ok megvan a lazulásra, ha az ember tányérjába grillezett csirkecombok sorakoznak. Tamás a filézett combok egy részét joghurtban pácolta, ez a nem grillezett húsoknál is jól használható módszer, hiszen a tejtermékek nagyszerűen felpuhítják a húst. Akik idegenkednek a szerintük szárazabb csirkemelltől, próbálják ki a joghurtos (esetleg joghurtos-fokhagymás) pácot, és minden aggodalmuk elszáll.
A B-tervben pedig az szerepel, hogy a bazsalikom köré tekert filézett húst borítsuk be pármai sonkával. Természetesen a bacon is megteszi, van, aki a füstölt ízt kimondottan szívesen párosítja a csirkéével.
Az „isteni” kategóriába ezúttal a szójában pácolt, narancslével megbolondított egész combokat soroljuk.
Ezeket a húsokat otthon összekészíthetjük, és egy dobozban magunkkal vihetjük, adhatunk hozzájuk könnyű salátát, és fóliában sütött, vagy csak úgy, a hamuban (parázsban) megsütött krumplit.
Jó étvágyat!
Göngyölt csirkecomb (40 perc+pácolás) Hozzávalók: 4 nagyobb csirkecomb kicsontozva, őrölt fekete bors, tengeri só, olaj, 8 szelet pármai sonka vagy 12 szelet bacon, 2 csokor friss bazsalikom.
A csirkecombok húsos felét enyhén megborsozzuk és megsózzuk. Alufóliából egy legalább 30 cm-es darabot tépünk. Kiterítjük, és olajjal vékonyan megkenjük. Egymás mellé terítjük a sonka- vagy a szalonnaszeleteket, és rátesszük a csirkecombokat. Jó sok bazsalikomlevelet rakunk a közepébe, szorosan feltekerjük, és becsomagoljuk a fóliába. Grillrácsra helyezzük, és időnként forgatva legalább 25 percig sütjük. |
A Nők Lapja július 15-én megjelenő, 29. számában további szuper grill-csirkecomb-recepteket találhatsz…