Gasztro

Camembert-es krokett


Hozzávalók:

  • 20 dkg camembert
  • 20 dkg burgonya
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Camembert-es krokett

Elkészítése:

Főzzük meg héjában a burgonyát, majd pucoljuk meg, és még melegen villával törjük át. Keverjünk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, és morzsoljuk el benne a vajat. Vágjuk fel a camembert sajtot 2×2 cm-s kockákra. A krumplis tésztából lisztezett kézzel gyúrjunk gömböket a sajtkockák köré. Forgassuk meg tojásban, majd zsemlemorzsában a gömböket, és forró olajban süssük ki.

Tipp:
Zöldsalátával akár önálló fogás is lehet.

Előkészítés: 30 perc
Sütés: 10 perc
350 kcal/adag

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top